Manchester City stadion

Het Manchester City stadion wordt het Etihad Stadium genoemd. Het stadion is gesponsord door Etihad Airways en draagt dan ook de gelijknamige naam Etihad Stadium. Het in 1999 gebouwde stadion was in eerste instantie gebouwd voor de Gemenebestspelen. Later, in 2003, is het voor maar liefst 250 (!) jaar verhuurd aan Manchester City. De atletiekbaan die oorspronkelijk onderdeel uitmaakte van het stadion is dan ook verdwenen onder de eerste ring van de tribunes.

Manchester City stadion

Luxe Etihad Stadium

Met ruim 55 duizend zitplaatsen behoort het Etihad Stadium tot één van de grootste stadions van Engeland. Daarnaast hebben The Citizens het grootste voetbalveld van heel Engeland, dit komt het spel natuurlijk ten goede! Ook op het gebied van luxe schiet het stadion van Manchester City niet tekort. Dit stadion beschikt namelijk over een elektronisch scansysteem. Hierdoor kunnen de tienduizenden fans in no-time binnen komen. Zo kunnen er 1200 voetbalsupporters per minuut het stadion in.

Naast voetbalwedstrijden kan het Etihad Stadium ook omgezet worden tot een evenementenlocatie voor bijvoorbeeld concerten. Zo was het stadion al eerder het decor voor de Red Hot Chili Peppers, Take That en U2.

Manchester City stadion tour

Heb jij altijd al gedroomd om achter de schermen te kijken bij The Citizens? De Manchester City stadion tour geeft je een kijkje achter de schermen bij een van de grootste clubs ter wereld. Je voetbalreis naar Manchester City kan je uitstekend combineren met een stadiontour. Laat je meenemen en bekijk de perszaal, kleedkamers en spelerstunnel of neem plaats in de dugouts en bezoek de pitch-side. Een unieke ervaring die je niet snel weer zult vergeten.

Manchester City stadion adres

Het Etihad Stadium bevindt zich ten oosten van de stad Manchester aan de Ashton New Road op het Etihad Campus, met postcode M11 3FF. Het stadion van Manchester City kan je het beste bereiken per bus of tram (Metrolink). Vanuit het centrum kan je vanaf veel busstations een rechtstreekse buslijn nemen om vervolgens uit te stappen bij station ‘Etihad Stadium’, op loopafstand van het stadion. Ook kan je vanuit het centrum van de stad de tram (Metrolink) nemen vanaf station ‘Piccadilly Gardens’, stap uit bij halte ‘Etihad Campus’ nabij het stadion.