Manchester City stadiontour

Een stedentrip naar Manchester of een bezoek aan Manchester City is perfect om te combineren met een stadiontour bij Manchester City, in het prachtig moderne Etihad stadion. Krijg alles te weten over de geschiedenis van de club en krijg een uniek kijkje achter de schermen van het Etihad Stadion. Waar worden de interviews gehouden, hoe zitten de luxe stoelen in de dug-outs en waar kleden Kevin De Bruyne en Sergio Agüero zich om? Lees hieronder meer over de verschillende stadiontours bij Manchester City!

Manchester City stadiontour

Rondleiding Manchester City stadion

Bij Manchester City zijn er vier verschillende rondleidingen door het stadion. De kosten van deze rondleidingen variëren van £25,00 en £50,00 per persoon. Houd er rekening mee dat er voor groepen, families en kinderen andere tarieven van toepassing zijn. Iedere dag worden er diverse rondleidingen met gids georganiseerd en deze zijn normaal gesproken altijd volgeboekt. Aan te raden is dus om één van de stadiontours vooraf online te reserveren. Het zou natuurlijk zonde zijn dat wanneer je in Manchester bent en geen rondleiding meer kan doen, omdat het uitverkocht is. Tijdens de rondleidingen kom je andere meer te weten over:

 • Historie van Manchester City
 • De spelerstunnel
 • Kleedkamer thuis- en uitteam
 • De fitnessruimtes in het stadion
 • Luxe business ruimtes
 • Sta langs de prachtige grasmat
 • Dug-outs
 • Persruimtes
 • Manchester City fanshop

Leuke anekdotes stadion tour

Manchester City heeft zowel rondleidingen die ‘self-guided’ zijn, dus door middel van headsets beschikbaar in negen verschillende talen, als rondleidingen met gids. Deze worden gehouden onder leiding van gecertificeerde gidsen die echt fan van de club zijn en alles weten over de geschiedenis en het heden van Manchester City. Zo krijg je alles te weten over de clubs met veel ins- en outs en leuke anekdotes!

Wist jij bijvoorbeeld dat er kluisjes in de kleedkamers van Manchester City zitten, omdat Mario Balotelli altijd de autosleutels (dezelfde club auto’s) van alle spelers omwisselden? De club heeft een ronde kleedkamer zodat Pep Guardiola zijn spelers zo beter kan toespreken en bereiken. Manchester City heeft een unieke doorzichtige spelerstunnel waardoor je vanuit de business ruimtes de line-up kunt volgen!

Iedere dag organiseert Manchester City de volgende rondleidingen:

 1. Manchester City Stadium Tour
 2. Walk with a legend Tour
 3. Countdown to kick-off Tour
 4. The Manchester Stadium and Academy Tour