Vervoer voetbalreis Manchester City

Je voetbalreis naar Manchester City wil je natuurlijk zo goed mogelijk beginnen en eindigen. Hoe kan dat beter dan aandacht voor het vervoer. Manchester is vanuit Nederland uitstekend te bereiken. Toch moet er een behoorlijke afstand afgelegd worden. Lees hieronder meer.

Met het vliegtuig naar Manchester

Het vliegtuig is nog altijd het snelste en populairste vervoersmiddel om Manchester te bereiken en je voetbalreis naar Manchester City mee af te trappen. Binnen anderhalf uur vlieg je van Amsterdam naar Manchester! En aangezien het daar een uur vroeger is doe je er eigenlijk maar een half uurtje over. Lees op onze website over Manchester United meer over het vliegveld van de stad.

Ander vervoer naar Manchester

Ook met de trein kan je je voetbalreis naar Manchester City beginnen. De trein doet er wel wat langer over, zo’n 7 uurtjes. De trein is heel comfortabel en een bijzondere ervaring. Zo kan je even een ‘wandelingetje’ maken in de trein en zie je de verschillende landschappen tussen het reizen door.

De trein combineren met de boot is ook een mogelijkheid. Zo kan je bijvoorbeeld van IJmuiden naar Newcastle met de boot, om vanuit daar je reis te vervolgen met de trein. Je bent dan zo’n 11 uur onderweg, maar het is supergezellig en variërend.

Wil je voor de snelste optie gaan? Dan is het vliegtuig voor jou de juiste keus. Prijzen kunnen dagelijks fluctueren. Houd de prijzen daarom in de gaten en vergelijk goed. Cheaptickets is zo’n vergelijkingssite.

Openbaar vervoer in Manchester

Eenmaal in Manchester kan je voetbalreis echt beginnen. Je zal in de stad zelf ongetwijfeld ook een aantal keer met het ov gaan, al is lopend al heel veel te ontdekken. Maar mocht je toch met het ov gaan dan zijn de metroshuttles misschien wel heel interessant voor jou. Dit zijn bussen, verdeeld over drie verschillende lijnen, die door en rondom het stadscentrum rijden. Bovendien zijn deze bussen helemaal gratis! Een dagje met het ov in Manchester hoeft je dus niets extra’s te kosten. Gaan een van deze bussen niet naar de gewenste bestemming? Dan zal je helaas wel moeten betalen. Natuurlijk kan je nog steeds met de trein, tram of taxi.

Alles over het openbare vervoer in Manchester lees je op onze website over de andere club uit de stad, Manchester United.