Manchester City tips

Om het optimale uit jouw voetbalreis naar Manchester City te halen is het handig om voor vertrek te weten hoe één en ander in zijn werk gaat. Hoe kom ik vanuit het centrum bij het Etihad stadion? Hoeveel tijd neemt dit ongeveer in beslag? Wat is er te doen voor de wedstrijd en wat zijn de leukste pubs rondom een bezoek aan Manchester City? Hieronder zetten wij, mede uit eigen ervaring, een aantal Manchester City tips op een rijtje.

Manchester City tips

Etihad Stadium bereiken

Het stadion van Manchester City bevindt zich op een compleet ingericht en nieuw ontwikkeld Etihad Campus, postcode Manchester M11 3FF. Het stadion ligt ten oosten van het stadscentrum van Manchester, op ongeveer drie kilometer afstand. Je zou het sportcomplex dus te voet kunnen bereiken, maar dit is niet de meest voor de hand liggende optie. Om het stadion te bereiken kan je het beste de bus of tram (Metrolink) nemen:

Bus naar het stadion

Er bevinden zich bushaltes rondom het Manchester City stadion. Neem vanuit het centrum van de stad de bus vanaf station ‘Manchester Piccadilly’ naar station ‘Etihad Stadium’. Normaal gesproken wordt deze dienst uitgevoerd door lijn 216 (Ashton-under-Lyne), de rit duurt ongeveer een kwartier. Aan het einde van de wedstrijd staan er gratis shuttle bussen opgesteld die supporters vanaf het stadion naar het centrum van Manchester brengen. Deze bussen verzamelen zich aan de Ashton New Road naast de South Stand van het Etihad stadion. Voor actuele bustijden kan je ter plaarse het beste kijken op Google Maps of Transport for Greater Manchester.

Tram (Metrolink) naar het stadion

Het tramnetwerk van Manchester (de Metrolink) heeft een speciale tramhalte bij het stadion gebouwd, genaamd ‘Etihad Campus’. Vanaf station ‘Manchester Piccadilly’ naar het stadion neemt de rit ongeveer tien minuten tijd in beslag. Neem hiervoor de blauwe tramlijn (Ashton-under-Lyne), deze vertrekt elke tien minuten. Uitleg over het gebruik van de tram in Manchester vind je op onze website over Manchester United.

Met eigen vervoer naar het stadion

Er bestaan natuurlijk reizigers die niet in Manchester, maar bijvoorbeeld in Liverpool verblijven en vervolgens met de auto naar een wedstrijd van Manchester City gaan. Aangezien het rondom het Etihad stadion gigantisch druk is op de wedstrijddag, is het aan te raden de auto te parkeren op een P+R. Rondom het campus bevinden zich twee grote P+R’s, in Ashton West en Ashton Moss. Vanaf deze parkeerplaatsen kan je overstappen op de tram en vervolgens rustig naar het stadion afreizen. Meer informatie over de Park and Ride’s vind je op TFGM.

Tram naar Etihad

Wat te doen rondom een Manchester City wedstrijd?

Een bezoek aan Manchester City, of eigenlijk iedere Engelse voetbalwedstrijd, staat niet alleen in het teken van 90 minuten voetbal. In Engeland is ‘matchday’ dé dag van de week waar naartoe geleefd wordt, het wordt groots uitgepakt. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, de hele dag staat in het teken van de wedstrijd van jouw “clubje” en dit is fantastisch om mee te maken. Uit eigen ervaring beschrijven wij hieronder een aantal tips wat je voor een wedstrijd van Manchester City kunt gaan doen:

Vertrek op tijd naar het Etihad Campus

Ten eerste is het aan te raden om echt op tijd richting het Etihad Campus af te reizen. Dit omdat het vlak voor de aftrap van de wedstrijd enorm druk is en er simpelweg voldoende te beleven is op het Etihad Campus. Het is aan te bevelen zo’n twee uur voor aanvang van de wedstrijd bij het stadionplein aanwezig te zijn, vertrek dus ongeveer 2,5 uur voor de wedstrijd vanuit het stadscentrum van Manchester.

Bezoek één van de gezellige pubs

Afhankelijk van jouw reisgezelschap is het erg leuk om voor de wedstrijd één van de pubs nabij het stadion in te duiken. Kom hier in de stemming van de wedstrijd en maak mee hoe Engelsen een wedstrijddag vol spanning beleven. Naast het Etihad stadion, op het City Square, is iedere thuiswedstrijd een podium aanwezig waar supporters bijeenkomen om voor te beschouwen op de wedstrijd en te genieten van live muziek en beelden op een groot LED scherm. Daarnaast bevinden zich op loopafstand van het Etihad stadion enkele klassieke Engelse pubs. Onze aanraders zijn ‘The Blue Moon’, ‘Mary D’s Beamish Bar’ en ‘The Townley’.

Neem een kijkje in de Manchester City fanshop

Reis jij samen met je zoon(tje) of dochter(tje) naar Manchester City dan is het zeker aan te raden om een kijkje te nemen in de Megastore van Manchester City. Deze fanshop bevindt zich naast het stadion en is alleen vanwege het grote assortiment al de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast kan je hier ideaal een souvenir / geschenk aankopen om jouw bezoek aan Manchester City nooit meer te vergeten.

Wens de spelers veel succes voor de wedstrijd!

Een van de leuke tips is dat alle spelers van Manchester City 1,5 uur voor aanvang van de wedstrijd gezamenlijk en lopend aankomen bij de hoofdingang van het stadion. Zij lopen vervolgens tussen dranghekken het stadion binnen om de fans dichtbij de spelers te laten komen. Dus wil jij een glimp, handtekeningen of misschien wel een foto ontvangen van Sergio Agüero of Kevin De Bruyne? Meld je dan op tijd bij de hoofdingang!

Manchester City spelers opkomst